Tips για λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι! - You Fabulous Beauty Project

Tips για λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

Στην περιποίηση των μαλλιών, οι μύθοι είναι συχνό φαινόμενο –όμως τα καλοκαιρινά μαλλιά είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Τα μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της ζεστής και δραστήριας εποχής, όμως υπάρχουν πολλές παρανοήσεις πάνω στο ποιος είναι ο σωστός τρόπος περιποίησης. Ας ξεδιαλύνουμε μερικά πράγματα, για να κρατήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά όλο το καλοκαίρι.

Μύθος 1: δεν πρέπει να λούζεστε κάθε μέρα.

Ο μύθος αυτός κυκλοφορεί όλη τη χρονιά, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο σημαντικό να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Με τα ταξίδια, τις έντονες δραστηριότητες, το αλάτι και το χλώριο να μπαίνουν στο παιχνίδι, τα μαλλιά γίνονται ακόμα πιο ρυπαρά το καλοκαίρι –γι’ αυτό, ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος σε καθημερινή βάση. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν: ένα προϊόν που θα απομακρύνει απαλά τους ρύπους και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες και ταυτόχρονα θα προστατεύσει τα μαλλιά σας από τον ήλιο, αποτρέποντας την ξηρότητα και το σπάσιμο.

Μύθος 2: μπορείτε να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα βρέχοντας τα μαλλιά σας.

Ακούγεται λογικό. Τα στεγνά μαλλιά φριζάρουν, οπότε βρέχοντάς τα θα τα ενυδατώσετε, σωστά; Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα, το νερό φριζάρει τα μαλλιά ακόμα περισσότερο. Για να προσφέρετε στα μαλλιά σας λείανση και έλεγχο του φριζαρίσματος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καλή μάσκα λείανσης ή μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα, σχεδιασμένη ειδικά για το καλοκαίρι.

Μύθος 3: τα μαλλιά δεν μακραίνουν το καλοκαίρι.

Το αντίθετο. Τα μαλλιά δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού, οπότε, όταν ο καιρός είναι κρύος, η ροή του αίματος κατευθύνεται στα εσωτερικά όργανα με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, κάτι που αναζωογονεί τα τριχοθυλάκια και αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά μακραίνουν κατά 10-15% πιο γρήγορα το καλοκαίρι.

Πηγή: kerastase.gr

Ραντεβού

Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για όποια υπηρεσία επιθυμείτε.

Μάιος 2024
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Κατηγορίες