6 συμβουλές για περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι - You Fabulous Beauty Project

6 συμβουλές για περιποίηση μαλλιών το καλοκαίρι

01
Κρατήστε το χρώμα σας φυσικό.

Το καλοκαίρι, πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, είναι ωφέλιμο –και κομψό– να αφήσετε τα μαλλιά σας φυσικά. Ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι και το χλώριο καταπονούν ήδη αρκετά τα μαλλιά σας. Γιατί λοιπόν να προσθέσετε και τη βαφή στη συνταγή; Επιλέξτε να τα κρατήσετε στο φυσικό τους χρώμα, μέχρι να έρθει το φθινόπωρο.

02
Προστατεύστε τα μαλλιά σας πριν από την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι.

Ακούγεται λογικό. Τα στεγνά μαλλιά φριζάρουν, οπότε βρέχοντάς τα θα τα ενυδατώσετε, σωστά; Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα, το νερό φριζάρει τα μαλλιά ακόμα περισσότερο. Για να προσφέρετε στα μαλλιά σας λείανση και έλεγχο του φριζαρίσματος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια καλή μάσκα λείανσης ή μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα, σχεδιασμένη ειδικά για το καλοκαίρι.

03
Καθαρισμός & περιποίηση.

Τα μαλλιά γίνονται πιο ρυπαρά λόγω της θάλασσας και της πισίνας. Είναι λογικό να μπαίνετε στον πειρασμό να τα καθαρίζετε καλά και συχνά. Κάτι που είναι μια χαρά, αρκεί να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό, ήπιο σαμπουάν σχεδιασμένο να απομακρύνει τα κατάλοιπα χλωρίου, αλατιού και άμμου και ταυτόχρονα να προστατεύει τα μαλλιά από την επόμενή σας εξόρμηση στον ήλιο. Έτσι, θα μειώσετε την άσκοπη ξηρότητα.

04
Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα.

Το καλοκαίρι είναι ζεστό από μόνο του και ο ήλιος είναι αρκετός –τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται επιπλέον την υψηλή θερμοκρασία από το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος. Το κλειδί είναι να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα. Προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, και να χρησιμοποιείτε τέτοια εργαλεία μόνο περιστασιακά. Πραγματικά θα ελαχιστοποιήσετε την καταπόνηση των μαλλιών σας το καλοκαίρι.

06
Απολαύστε μια θεραπεία νυκτός.

Οι πολυάσχολες, ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να αποδειχθούν πολύ σκληρές για τα μαλλιά σας. Η νύχτα είναι μια τέλεια ευκαιρία να τους προσφέρετε επανόρθωση και αναζωογόνηση. Εφαρμόστε μια θρεπτική κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα πριν πέσετε για ύπνο, εστιάζοντας στις ξηρές και φριζαρισμένες περιοχές. Μέχρι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, όλα τα προβλήματα των μαλλιών σας θα έχουν κάνει φτερά.

05
Σφραγίστε την υγρασία.

Η ξηρότητα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι του καλοκαιριού. Χρειάζεστε όλη την ενυδάτωση που μπορείτε να εξασφαλίσετε. Πράγμα εύκολο, αν έχετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενυδάτωσης: ξεκινήστε με μια καλή μάσκα και μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα. Επίσης, όταν είστε έξω, προσπαθήστε να φοράτε πάντα καπέλο. Έτσι, θα κρατήσετε τον ήλιο μακριά και τα μαλλιά σας ενυδατωμένα σε βάθος.

Πηγή: Kerastase.gr

Ραντεβού

Κλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας για όποια υπηρεσία επιθυμείτε.

Φεβρουάριος 2024
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3

Κατηγορίες